Na koledarju je že dolgo pomlad, skoraj že cel mesec. In tako je tudi v naravi. Vse je že lepo ozelenelo in zadnji dnevi so bili res prekrasni. Papriko smo že posejali, sorto Gelber Block, ki ima rumeno, precej debelo, zelo okusno meso. Zaenkrat jo imamo posejano v lončkih, kmalu pa jo bomo presadili v sadilne plošče, kjer bo vsaka rastlinica imela dovolj prostora in hranil do presajanja na njivo. Jutri bomo posejali še zelje, prva rdeča pesa pa je bila posejana že danes. Kumarice pa pridejo na vrsto za setev zadnje dni aprila.

No, pa še tole vam moram povedati, mogoče še ne veste. Pri nas rastline gnojimo samo s kompostom iz trave, detelje in lucerne. Hlevskega gnoja ne uporabljamo, ker ne redimo nobenih živali. Naš način dela je kombinacija miroljubnega kmetovanja in biodinamike. Za kar sem osebno trdno prepričan, da je kmetovanje prihodnosti. Ta kompost zori od dve do tri leta, potem ga pa naložimo na trosilnik in potrosimo po njivi – za kosilo vašim rastlinicam.

Toliko zaenkrat. Ko bo karkoli novega, vam sporočimo. Če se vam poraja kakršnokoli vprašanje, povezano z našim načinom pridelave, pa kar mirno pišite. Z velikim veseljem odgovorimo.

Prijetne trenutke si ustvarjajte vsak dan sproti. Uporabljajte sebi v prid mogočna orodja, ki vam jih je podarila narava. To so vaše misli. Modro jih izbirajte, kajti z njimi ustvarjate svoje življenje.