Del narave smo. Zato za zdravje potrebujemo naravno hrano. Nikoli nam ne pride na misel, da bi si na krožnik namešali različne strupe in jih pojedli. Če jemo s pesticidi prepojena živila, pa delamo prav to.

Česa nas uči narava?

Narava daje obilje. Za vse svoje otroke. Za vsako bitje pripravi hrano, ki je zanj najboljša. V njej so vse potrebne snovi – v idealnih razmerjih prav zanj.

Tudi za nas ljudi narava vsako leto pripravi hrano vse do prihodnje pomladi. Daje kot dobra mati, vse kar potrebujemo in še več. Njeni darovi so popolni, zato jih ne moremo izboljšati. Lahko jo le prisilimo, da nekaj časa daje več. Pri tem se izčrpava in zaradi strupov počasi umira. Taka hrana je zato vedno bolj prazna in zastrupljena.

Spoznal sem, da je rešitev v tem, da se zavestno vključimo v tok narave. Pridelava zdrave hrane je možna le po zakonih narave. Odločil sem se, da je ne bom več zastrupljal in ji povzročal bolečin. In danes pridelujem na očiščenem kosu zemlje, oddaljenem od mest in cest, čista in zdrava živila.

Za koga? Za tiste, ki ste spoznali, kako pomembno je, kaj vnašate v svoje telo in telesa svojih otrok. Za tiste, ki se zavedate svoje dragocenosti. Za tiste, ki se za svoje pretekle uspehe znate in želite nagraditi – tudi z najboljšo hrano. Za vas, ki ste pripravljeni sprejeti odgovornost za vsa področja svojega življeja. Za vas, ki se zavedate, da imate škarje in platno sami v rokah. Tudi na področju zdravja. In za vse vas, ki želite s svojim vzgledom svojim otrokom privzgojiti zdrave navade.

Zakaj je zdrava hrana tako zelo pomembna?

Preprosto zato, ker vašemu telesu prinese veliko več vitaminov in rudnin kot z umetnimi gnojili in kemikalijami spodbujana hrana. Nekatere raziskave so pokazale, da imajo živila iz ekološke pridelave tudi do 50% več vitaminov in rudnin kot klasično pridelana živila.

Predvsem pa vas ekološko pridelana živila ne zastrupljajo. Jasno je, da nobena kemija ne more biti koristna za naše telo. Vendar fitofarmacija govori o “varnih odmerkih” za posamezne kemikalije. To bi naj bili odmerki, ki so dovolj veliki, da npr. uničijo škodljivce, in hkrati dovolj majhni, da naj ne bi v človeškem telesu povzročili nobene škode. Vendar so mnoge raziskave dokazale, da temu ni tako. Da nekateri kemični pripravki sploh nimajo varnih doz. Že ena molekula je dovolj, da v našem ali telesu naših otrok naredi ogromno škodo. In tega zagotovo ne želite, ko v trgovinah na policah zaman iščete seznam kemikalij, s katerimi je bila zaščitena hrana, ki jo boste postavili na svojo mizo.

Kako izbirati hrano?

Predlagam vam, da je ne izbirate z očmi. Že dolgo to ni dobro. Pomaga pa vam lahko poznavanje izrazov na deklaracijah. In kaka lupa, za drobni tisk.

Pri izbiranju sadja in zelenjave nam je običajno na voljo le podatek o državi pridelave. Nič o tem, katere kemikalije so uporabili pri pridelavi. Nič o njihovi karenčni dobi. Nič o nadzoru.

Nimate časa, da bi ure študirali, kakšne škodljive učinke imajo vedno nove kemikalije, ki so kmetom na voljo. Ko ste utrujeni in bi radi čim prej nakupili in odšli domov, nimate volje še ugotavljati, kakšni dodatki so v tem živilu. Naveličani ste iskanja izdelkov z najmanj E-ji.

Rešitev je preprosta. Izberite pridelovalca, ki ne uporablja kemikalij in mu zaupate.

V Moji biodeželi bomo za vas že spomladi posadili, kar boste naročili. Posadili bomo tisto zelenjavo, ki jo boste naročili. Prav za vas. Skozi vso rastno dobo lahko spremljate, kako raste. Ko bo čas obiranja plodov, vam jih bomo pripravili v steklene kozarce, z vso skrbnostjo in pozornostjo – enako kot zase, a posebej za vas.