MOJA BIODEŽELA

Zase želimo le zdrave plodove, brez vsakega strupa. In samo take hočemo ponuditi tudi vam!

Moja biodežela je nastala iz spoznanja, da zdrava hrana in zdrave misli naredita življenje čudovito. To, kar damo na polja, na koncu dobimo na svoje krožnike. To, na kar se osredotočamo v svojih mislih, postane naša resničnost. Če sejemo strupe, te tudi pojemo. Tega ne želimo zase, tega ne želimo za vas. Zato je tu zbrano najboljše, kar lahko da slovenska biokmetija.
SLOVENSKI IZDELKI
EKOLOŠKO KMETIJSTVO
ZDRAVO Z NARAVO

KAKO JE NASTALA MOJA BIODEŽELA?

Nekoč je bila to čisto navadna kmetija, kot tisoče drugih v Sloveniji. A je Zvonka Pukšiča, ustanovitelja Moje Biodežele,  že kot mladega fanta na domači kmetiji obhajal dvom, da je klasično pridelana hrana res neškodljiva za ljudi. Ko je začel raziskovati, je ugotovil, da je veliko nekoč dovoljenih pesticidov danes prepovedanih. In to se dogaja ves čas – slej ko prej za kakega od vedno novih pesticidov ugotovijo, da je telesu zelo škodljiv.

Zato se je Zvonko pred 20 leti odločil, da se loterije z zdravjem ljudi ne gre več. Naša telesa so iz narave, zato jih lahko gradi, zdravi in krepi samo to, kar je iz narave.

Svojo klasično kmetijo smo spremenili v ekološko. Nobenih umetnih gnojil več. Nobenih pesticidov ali česa podobnega. Začeli smo se učiti od narave in upoštevati njene zakone. Začeli smo se vključevati v njen mogočni tok življenja.

Prvi koraki so bili težki. Vse je spominjalo na odvajanje od zasvojenosti. Plevel se je še bolj razbohotil. Skoraj je prerasel zelenjavo. Bilo je še mnogo več dela kot prej. Če ne bi tako trdno verjeli v naravo, bi obupali.

BREZPLAČNA E-KNJIGA!

V knjigi vam razkrivamo skrivnosti klasične in ekološke pridelave, zakaj bi morali vedeti, kako je bila gnojena vaša zelenjava in še mnogo več. Prejeli boste informacije, ki bi jih moral poznati vsakdo, ki s svojim zdravjem misli resno.

ZDRAVJE JE KLJUČNEGA POMENA TUDI ZA USPEH V ŽIVLJENJU.

SAMO EKOLOŠKO KMETOVANJE JE V HARMONIJI Z NARAVO

Vztrajali smo. Zase želimo le zdrave plodove, brez vsakega strupa. In samo take hočemo ponuditi tudi vam. Ekološko kmetovanje je bilo zato za nas prava izbira. Res zahteva tak način kmetovanja več ročnega dela. Več znanja in več truda. Vendar je vredno.

Učimo se upoštevati naravne zakonitosti. Poskušamo se čim bolj približati harmoniji narave. Samo tako omogočamo naravi, da daje najboljše.

Ekološko kmetijstvo ne uporablja kemijskih sredstev. Zato se ta ne nabirajo v rastlinah in ni nevarnosti, da bi jih dobili na svoje krožnike. Ker jih ne stresamo in ne polivamo po poljih, tudi ne morejo priti v podtalnico. S tem ščitimo pitno vodo. Za nas, naše otroke in vnuke.

ZVONKO PUKŠIČ

Po poklicu kmet in predavatelj, po duši iskalec resnice. Sebi in drugim pomagam ščititi zdravje, občutiti svojo edinstvenost, se imeti rad in uspeti.

”Zanima me človek. Vi. Kaj določa, da nekomu uspe in drugemu ne? Zakaj nekateri živijo v obilju in drugi v pomanjkanju?

Spoznal sem, da to določamo sami. Edini, ki nas omejuje, smo mi sami. Vsakomur so bila v zibelko položena mogočna orodja za uspeh. Ta orodja so naše misli. Z mislimi in prepričanji si odpiramo poti ali postavljamo omejitve.”

VEČ O ZVONKU →

ZAKAJ TO POČNEMO? KAJ NAS ŽENE?

Vsak človek živi v skladu s tem, kar verjame. Sam verjamem, da je to moje poslanstvo in da drugače ne morem živeti. To, kako na kmetiji vidimo in razumemo svet, nam ne dovoljuje, da bi delali drugače zase kot za vas. Delamo tako, kot čutimo, da je prav. Sebi želim najboljše, vam tudi. Vse, kar bi bilo slabše, ne bi bilo vredno ne vas ne nas.

Od semena dp izdelka na vaši mizi

Dati pa vam hočemo še več. S hrano vam prinesemo spoštovanje in radost, ki ju občutimo pri sodelovanju z naravo. V svoje kozarčke shranimo poleg zdrave zelenjave še veselje, s katerim delamo. In šale pa smeh, ki spremlja obiranje in večja dela.

Vsak kozarček naše zelenjave vam sporoča, da ste vi najpomembnejša oseba v svojem življenju. Da morate prisluhniti sebi in poskrbeti zase. Kajti, samo takrat, ko ste vi resnično zadovoljni s svojim življenjem, lahko svojim dragim ponudite največ.

Ko boste postavili na mizo svojo, posebej za vas pridelano zelenjavo, se boste tega spomnili in to občutili.

KAKO DO MOJE OZIMNICE?

OBDARUJTE SE. NAGRADITE SE.

Prepričajte se ZAKAJ je naša ročno vložena bio ozimnica prava izbira.