Pa smo posejali tudi kumarice. V sadilne plošče v rastlinjak. Semena niso razkužena z nobenimi strupi, zemlja je čista in varna. Zraste lahko samo nekaj zdravega.

Ko smo sejali, sem razmišljal o modrosti narave.

Kako preprosto in kako resnično je pravilo, ki velja  v naravi: »Kar sejemo, to žanjemo.«

Posejali smo semena kumaric . In zagotovo vem, da bodo iz teh semen zrasle kumarice. Upam dati roko v ogenj. Pa sem ob tem takoj pomislil nase. Tudi jaz v življenju sejem. Na vseh področjih svojega življenja. Sejem na področju odnosov s svojim načinom komunikacije. Sejem na področju zdravja s svojim načinom življenja. Na poslovnem področju s svojimi odločitvami. Sejem na vseh področjih svojega življenja.

In vi enako. In tisto, kar sejemo, tisto bomo želi.

Če pomislim na zdravje, ne morem žeti zdravja in prijetnega počutja, če živim neodgovorno. Če se do svojega telesa vedem, kot da je koš za smeti. Vsa, živila, ki jih danes najdemo na policah trgovin, niso več varna. Žal. Mnoga vsebujejo ostanke kmetijskih kemikalij. In tudi razne aditive, ki so dodani med predelavo.

Res je, da so vsa živila, ki jih lahko kupimo v trgovinah pridelana v skladu z veljavnimi predpisi. Žal pa je res tudi to, da naša zakonodaja dovoljuje, da živila vsebujejo snovi, ki pomenijo tveganje za naše zdravje. Zato ne moremo več slepo zaupati vsemu, kar najdemo na policah. In prav tukaj se pokaže, kaj sejemo glede svojega zdravja. Ali si sploh vzamemo čas, da bi raziskali informacije na osnovi katerih bomo lahko izbirali res varna živila. In potem, ali sledimo tem informacijam.

Zato, sejte zdravje in ga boste želi.

Z izbiro izdelkov Moja biodežela sejete semena zdravja.  Zase in za svojo družino. In obenem semena obilja. Ker vas bodo izdelki Moja biodežela spominjali na neomejene moči, ki vam jih je podarila narava.

Zvonko Pukšič