IZDELKI

Za našo pridelavo je značilno kar nekaj posebnosti, brez katerih okus na vaši mizi ne bi bil tako božanski.

OD SEMENA DO IZDELKA NA VAŠI MIZI

Vse se začne pri semenu. Da lahko za vas proizvedemo vrhunske izdelke, ki so opisani spodaj, je potrebno pridelati tudi zdrave plodove. Za našo pridelavo je značilno kar nekaj posebnosti, brez katerih okus na vaši mizi ne bi bil tako božanski kot je sedaj.

»Predstavljajte si, da imate nekje daleč, v neokrnjeni naravi, denimo v Prlekiji, majhen kos čiste, nezastrupljene zemlje. Reciva, da na tem vrtu raste zelenjava samo za vas. Da jo prideluje nekdo, ki ga poznate in cenite – brez kakršnih koli umetnih sredstev in to izključno z rokami, kot nekoč vaša babica. Predstavljajte si, da vas čez leto redno obvešča o setvi in rasti vaših rastlin. In da jeseni svežo in ravnokar nabrano zelenjavo ročno vloži v steklene kozarce in vam jih pošlje kot ozimnico do druge setve. Samo vašo, edinstveno ozimnico. Z največ okusa, vitaminov in hranil, kot je sploh mogoče. Popolnost narave, ki vas bo spomnila na to, da ste v svojem bistvu – popolni.«

  • Utrjevanje semena pred setvijo v piramidi

  • Vzgoja sadik v rastlinjaku s pomočjo posebnih metod za boljšo odpornost sadike

  • Dveletna priprava gredic – bogatenje z deteljami

  • Gnojenje s 3 leta staranim kompostom, ki je sestavljen samo iz trave

  • Ročno presajanje sadik na njivo

  • Ročno obdelovanje in zaščita pred pleveli

  • Ročno pobiranje plodov

IZDELKI, MED KATERIMI LAHKO IZBIRATE

Na naši biokmetiji vzgajamo in vlagamo rdečo peso, kumare, papriko in stročji fižol, naročite pa lahko tudi mešano solato. Več o izdelkih si preberite spodaj.

RDEČA PESA

Bio rdeča pesa je za naše telo zelo koristna rastlina. Vsebuje veliko rudnin in vitaminov, obilo železa in tudi zelo pomembne snovi, antociane, ki preprečujejo nastanek rakavih celic. Z ekološkim načinom pridelave ohranimo bogastvo te rastline. S pravočasnim pobiranjem in takojšnjo predelavo pa na naši kmetiji zagotovimo, da boste ob rdeči pesi tudi uživali.

Pesa je vložena v kis, katerega izberete vi, lahko je jabolčni kis ali naravni alkoholni kis. Dodana je tudi morska sol in ekološko pridelan pšenični slad.

KUMARE

Na prvi pogled oziroma “ob prvem poskušanju” nam kumarice lahko dajo vtis manjvredne zelenjave. Vendar v resnici ni tako. Saj kljub veliki količini vode najdemo v njih tudi nekaj beljakovin, ogljikovih hidratov, vitaminov A in C, kalcija železa in tudi balastnih snovi. Zelo pomembno pa je, da so kumare ekološko pridelane. Saj samo na ta način lahko pridelamo kumarice, ki ne vsebujejo nobenih ostankov zdravju škodljivih snovi.

Kumarice so vložene ali v jabolčni ali naravni alkoholni kis, dodana pa je tudi morska sol, pšenični slad in začimbe iz ekološke pridelave.

PAPRIKA

Tudi paprika vam lahko koristi. Seveda, če je pridelana brez strupov. In tale je, saj že od leta 1999 na zemlji, kjer je zrasla ta paprika uporabljamo za gnojenje samo rastlinski kompost. Kot vsa ekološka zelenjava tudi paprika vsebuje veliko rudnin in vitaminov.

Paprika je bogat vir vitamina P, ki je nujen za zdravje ožilja.

MEŠANA SOLATA

Ko nimate veliko časa za pripravo solate, vzamete kozarec mešane solate, dodate nekaj kapljic olja po lastni izbiri in veselo na delo. Zelje, kumarice, papriko, korenje in malo čebule smo na drobno narezali, dodali naliv, malo osolili z morsko soljo in sladkali z žitnim sladom in solata je pred vami.

Okusna in koristna.

STROČJI FIŽOL

Pospešuje presnovo, preprečuje bolezni sečil, pomaga pri težavah z dihanjem, pomirja. Daje veliko energije, primeren je pri slabokrvnosti, oslabelosti, med odraščanjem, v nosečnosti in v starejših letih. Stročji fižol vsebuje veliko vitamina C, folne kisline in železa.

Takoj po obiranju ga očistimo, narežemo, operemo, malo pokuhamo in takoj v kozarce. Za kvaliteto vložene zelenjave je ključnega pomena, da je takoj po obiranju shranjena v kozarce. Če zelenjava predolgo čaka, zelo hitro izgublja na kakovosti. Zato so tudi naše mame in babice nekoč zelenjavo vložile takoj. Niso čakale več dni. So že vedele zakaj.

Ročno vloženo takoj po obiranju!”

ZAKAJ SE BOSTE ODLOČILI ZA VAŠO BIO OZIMNICO?

Ampak tale vaša rdeča pesa je pa res najboljša na svetu. Evo že dobivate nove kupce 🙂 Moj sine jo obožuje. Ko dam na mizo vašo rdečo peso, ga glavna jed sploh ne zanima več 🙂

Natalija Kurmanšek

Izkoriščam to priliko, da pohvalim vse Vaše izdelke, ki sem jih letos prvič kupila pri vas. Res so okusni, predvsem pa nas vse veseli to, da vemo, od kod prihajajo in kako so pripravljeni. Hvala!

Ina Benigar

Pozdravljen, Zvonko, v nedeljo zvečer sem odprla kozarec s tvojo rdečo peso. In skoraj me je kap. Pa to je najboljša rdeča pesa, kar sem jih kdaj jedla! Saj je čisto svilena! In sedaj jo jem po grižljajčkih – da je ne bi zmanjkalo – ker verjetno je tole začaran kozarec …

Pika Rajnar

KOMU JE BIO OZIMNICA NAMENJENA?

Vsem vam, ki zase in za svojo družino izbirate samo najboljše. Ki ste spoznali, kako pomembna je zdrava hrana. Vam, ki se zavedate svoje dragocenosti. Vam, ki se za svoje pretekle uspehe znate in želite nagraditi – tudi z najboljšo hrano.